Timrå: Mån - Fre 9:30 - 17:00 | 060 - 57 23 50

Sundsvall: Mån - Fre 9:30 - 18:00 | 060 - 12 58 00

Solglasögon från oss

Solglasögon är en snygg accessoar. Men för oss på Nordberg Optik är det så mycket mer. Vi värnar om ögats hälsa och vill skydda ögonen från solens UV-strålar.
Alla våra solglasögon är CE-märkta och glasen kan även fås polariserade eller progressiva. Självklart går solglasen att sättas in i en vanlig båge om man hellre vill det.
Välkommen in till någon av våra butiker i Sundsvall eller Timrå för att se vårt sortiment!

Fakta om solglasögon

Köp alltid solglasögon som är CE-märkta. De ger bra skydd mot UV-strålning.

Välj gärna polariserande solglasögon. De bryter solens strålar så du slipper bländande reflexer och blänk. Bra för dig med känsliga ögon, som vistas mycket vid vatten, snö eller ute i trafik. Dock kan polariserade glas göra det svårt att läsa på LCD-skärmar.

Undvik helst solglasögon med blått ljus då linsen släpper igenom ljusets korta våglängder som kan skada ögats näthinna på sikt.

Välj alltid ett par du trivs med. Oavsett trender. För trivs du med dem, kommer du använda dem mer, och därmed skydda dina ögon mest!

Skydd för solen som passar just dig

Skydda ögonen med trendiga och snygga solglasögon. Vi har flera varumärken och självklart kan du få dina solglasögon med styrka.

Vårt noga utvalda sortiment av varumärken

För oss handlar allt om kvalitet. Därför är våra varumärken på Nordberg Optik personligt utvalda, hållbara och anpassade för att passa alla. Hos oss hittar du allt från budget- till märkesglasögon i alla olika stilar och passformer. Kom in till oss för att få hjälp och råd när du ska köpa glasögon eller linser.

Boka synundersökning

Hos oss får du en hälsokontroll av dina ögon. Vi mäter trycket, provar glas och vid behov även ögonbottenfotografering samt remiss till ögonläkare.
Välkommen på synundersökning i Sundsvall eller Timrå.

 

Vart vill du boka?